poniedziałek, 12 czerwca 2017

Przepis na czekoladki z użyciem Werther's Original Soft Caramels

            Słodka kampania  z Rekomenduj.to już prawie za mną. 
Paczka pysznych cukierków ucieszy nie tylko dzieci ale przede wszystkim dorosłych. Powodem pewnie jest ich podobieństwo do uwielbianych w dzieciństwie krówek mordoklejek:)


         Nowe w rodzinie  Werther's Original cukierki Soft Caramels, to rozkosz dla podniebienia. Cukierki są mięciutkie, ciągnące, delikatne i mega karmelowe. Jak się zacznie to ciężko powstrzymać się od jedzenia.


Dostępne mamy dwie wersje opakowań.


Pierwsza tradycyjna, podobna do pozostałych z serii zawiera 12 cukierków, waga 75 g. Cena ok 4zł.
Nazywam je wersją szeleszczącą, bo całe opakowanie pięknie dźwięczy. Nie da się ich jeść po kryjomu.


Druga wersja dropsowa, zawiera 10 cukierków a ich łączna waga to 48 g. Cena  ok 2,50 zł To wersja dyskretna, można jeść w ukryciu, nikt się nie zorientuje, bo papierki nie szeleszczą.




         W skład produktu się nie zagłębiam, bo wiadomo że słodycze mają cukier, mnóstwo cukru tym bardziej karmelowe. Dentyści pewnie już zacierają ręce.


Proponuje Wam dziś szybki przepis na czekoladki karmelowe w dwóch smakach.
Roztapiamy czekoladowe Mikołaje, króliczki, jajeczka i co tam mamy, ewentualnie 2 czekolady mleczne. Czekoladą smarujemy silikonowe foremki. Używam do tego celu małego pędzelka. Foremki z wysmarowanymi ściankami wkładamy na 30 minut do lodówki.






Dwa opakowania karmelków rozpuszczamy. Dodajemy 3 łyżki śmietanki 30%. Nadzienie nabierze kremowej konsystencji. Do połowy nadzienia dodajemy pół łyżeczki soli.
Do foremek nakładany nadzienie. Na słone kładziemy po kilka kryształków soli, na słodkie roztopioną czekoladę. 30 minut w chłodzie i czekoladki gotowe. 

Z przepisu wyjdzie ok 45 szt.
Znikają w mgnieniu oka. Polecam.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz